Tuotteemme

 • Soinilan
  Tilapuoti

  Soinilan tilan pihapiirissä on Tilapuotimme, jonka valikoimista löydät paikallisia herkkkuja, Tuliniekan kynttilöitä, sisustusta ja piristystä omaan arkeen ja viemisiksi.

   

  Soinilan tila on myös suosittu vierailukohde – varaa vierailu Piialta numerosta 0500 639 160, niin järjestellään teille mukava retki meille.

  Katso Tilapuotimme aukioloajat täältä tai facebookistamme.

  Tilapuotimme tuotteita

  Soinilan omat tuotteet

  • kynttilät

  • Isotulet

  • Pikkukelluvat

  • Kuplajuomat

  • omenaglögit ja -mehut

  • sytykkeet ja hunajat

   

  Yhteistyökumppaneilta myynnissä

  • Luomujauhot – Makkolantila, Kitee

  • Käsintehdyt saippuat – Sisustus Sienna, Heinävesi

  • Kynttilänjalat – Aini Alastalo, Joensuu

  • Pikkelssit, hillot ja kuivat luonnonantimet – Katjan Pikkuputiikki, Niittylahti

  • Marmeladit – Päivi-Angervo, Imatra

  Puhdasta iloa Soinilan tilalla!

  LUE LISÄÄ

 • Soinilan
  Kuplajuomat

  Soinilan Oy valmistaa herkullisia kuplivia juomia. Raaka-aineet tulevat omalta tai lähitiloilta. Tuotteiden väri ja maku tulee aidoista hedelmistä ja marjoista, lisättyjä aromeja tai värejä emme käytä.

   

  Soinilan Kuplajuomien makuina ovat omena, vadelma ja mansikka.

   

  Soinilan Kuplajuomat ovat mainio vaihtoehto herkkuhetkiin niin lapsille kuin aikuisille. Monia miellyttää se, että Kuplajuomat eivät ole niin makeita. Kuplajuoma on maukas ja raikas vaihtoehto myös aikuisten illaistujaisten ja juhlien alkoholittomaksi juomaksi – tai vaikka saunaoluelle. Enemmän aitoa makua, vähemmän sokeria ja lisäaineita!

  Puhdasta herkkua!
  LUE LISÄÄ
 • Soinilan
  Omenaglögi & Talvijuoma

  Soinila  valmistaa myös maukasta Omenaglögiä ja Talvijuomaa. Glögin osalta sokerin määrää on vähennetty muuttamalla mausteiden määrää ja suhteita. Keitämme itse mausteet yksitellen, jolloin maun säätäminen on mahdollista. Säilöntäaineista glögissä olemme luopuneet.

  Puhdasta lämmikettä!
  LUE LISÄÄ
 • Soinilan
  Omenamehu

  Soinilan tilan Mehustamossa puristamme omenamehua oman tilan ja lähitilojen omenoista. Omassa hoidossamme on nelisensataa omenapuuta ja teemme yhteistyötä lisäksi muutamien ammattimaisten omenatilojen ja kotikasvattajien kanssa.

   

  Kylmäpuristusmenetelmä säästää vitamiinit sekä marjan todellisen, luonnollisen maun.

  Parhaimman makuisista omenamehueristä teemme pastöroitua sellaisenaan juotavaa Soinilan Omenamehua. Jestas, miten raikasta ja hyvää – niin kielelle, keholle kuin mielelle!

  Puhdasta raikkautta!
  LUE LISÄÄ
 • Soinilan
  Hunaja

  Soinilan hunaja on vapaasti kiteytyvää vanhan ajan monikukkahunajaa omalta tilaltamme. Puhdasta voimaruokaa! Hunaja makeuttaa myös osan juomistamme.

  Puhdasta makeaa!
  LUE LISÄÄ
 • Soinilan
  Mehustamo

  Soinilan Mehustamo valmistaa kylmäpuristettuja mehuja hedelmistä ja marjoista. Tarjoamme palvelua sekä yksityis- että yritysasiakkaille.

   

  Kylmäpuristusmenetelmä säästää vitamiinit sekä marjan todellisen, luonnollisen maun. Herkullista & terveellistä!

  Oman puutarhan- ja metsänantimien säilöminen talven ajaksi mehustuspalvelujen kautta tuo mahdollisuuden jokaiselle nauttia aidoista mauista pitkin talvea.

  Soinilan Mehustamo on avoinna vuoden ympäri tilauksesta.

  Puhdasta nautintoa!
  LUE LISÄÄ
 • Soinilan
  Hunajalinkoomo

  Tarjoamme myös hunajanlinkouspalvelua pienille mehiläistarhaajille ja aloittaville kotitarvetarhaajille (1–20 pesää). Hunajalinkoomossamme valmistamme omat hunajamme ja tilat ovat myös vuokrattavissa alueen muille mehiläistarhaajille.

  Tarjoamme tilat ja laitteet hunajan linkoamiseen, sekä erillisen paikan jonne hunajan voi jättää selkeytymään. Käytössänne on kuusikorinen puoliautomaattilinko, viiltokuorin ja kuorimahaarukka. Voitte ottaa mukaan omia sadonkorjuuvälineitä halutessanne. 

   

  Jos olet linkousta vailla otapa yhteyttä!

  Varaa aika soittamalla.

  Puhdasta omaa voimaruokaa!
 • Soinilan
  Tuliniekka

  Savitaipaleella vuonna 1995 perustettu yritys, Tuliniekka, siirtyi yrityskauppojen myötä Soinilan omistukseen keväällä 2019. Kynttiläpaja toimii Soinilan vanhassa navetassa, jossa valmistamme perinteikkäällä menetelmällä valettuja ja käsin koristeltuja kynttilöitä. Kynttilöiden vanhoja perinteitä kunnioittava tekotapa ja laadukkaat raaka-aineet takaavat kynttilöiden laadun. Aito kauniisti palava tuli, ilman lisättyjä tuoksuja.

   

  Soinilan Oy valmistaa Tuliniekan nimellä ainutlaatuisia kelluvia kynttilöitä.

  Värivalikoimissa lumi, hiili, kahvi, mustikka, karpalo, sammal, kaarna ja pihlajanmarja.

   

  Kynttilä on aina mainio vieminen, se ilahduttaa hetken eikä jää vaivoiksi.

  LUE LISÄÄ & OSTA www.tuliniekka.fi

  Puhdasta harmoniaa!
 • Soinilan Tuliniekan
  Isotuli

  Isotuli on suuri kelluva kynttilä, jota voit käyttää ihanana tunnelmanluojana hämärtyvissä illoissa, arjessa ja juhlassa. Tuliniekan voi polttaa myös toisinpäin kupera puoli ylöspäin esimerkiksi hangessa tai hiekassa.

  Värivalikoimissa lumi, hiili, kahvi, mustikka, karpalo, sammal, kaarna ja pihlajanmarja.

   

  Kynttilä on aina mainio vieminen, se ilahduttaa hetken eikä jää vaivoiksi.

  LUE LISÄÄ & OSTA www.tuliniekka.fi

  Puhdasta harmoniaa!
 • Soinilan Tuliniekan
  Pikkukelluva

  Soinilan Pikkukelluva on tuikun kokoinen kuuden kappaleen ketjuina myytävä kelluva kynttilä, jota voit käyttää ihanana koristeena arjessa ja juhlassa. Pikkukelluvan voi polttaa myös toisinpäin, normaalina tuikkuna.

   

  Kynttilä on aina mainio vieminen, se ilahduttaa hetken eikä jää vaivoiksi.

  LUE LISÄÄ & OSTA www.tuliniekka.fi

  Puhdasta harmoniaa!
 • Soinilan Tuliniekan
  muut kynttilät

  Soinilan Oy valmistaa myös pöytä-, pallo- ja kruunukynttilöitä. Värivalikoima seuraa sesonkeja ja trendejä.

  Tämän hetken värivalikoimissa lumi, hiili, kahvi, mustikka, karpalo, sammal, kaarna ja pihlajanmarja.

   

  Kynttilä on aina mainio vieminen, se ilahduttaa hetken eikä jää vaivoiksi.

  LUE LISÄÄ & OSTA www.tuliniekka.fi

  Puhdasta harmoniaa!
 • Porukassa
  on voimaa

  Soinilan Oy on ollut ideoija ja perustajajäsen Porukassa, joka on pienten yritysten yhteenliittymä. Porukan toiminta-ajatus nojaa yhteisöllisyyteen ja kestäviin arvoihin. Porukka tarjoaa digitaalisia välineitä yhteistoiminnan suunnitteluun ja yhteismarkkinointiin pienille toimijoille, mm. verkkokauppaa matalalla kynnyksellä.

   

  Parvessa pienikin pärjää ja Porukassa on voimaa!

  LUE LISÄÄ www.porukan.fi

  Parvessa pienikin pärjää!
soinilan_puoti_lahjapakkaus_web.jpg
Lue lisää Soinilan Tilapuodista

Soinilan pikkuisesta Tilapuodista löytyy kattavasti omavalmisteiset tuotteemme eli Kuplajuomat, Omenamehu ja hunaja sekä Tuliniekan Isotuli, Pikkukelluva sekä pöytä-, pallo- ja antiikkikynttilät. Outlet-myymälässämme on esillä pääasiassa Tuliniekan tuotteita.

 

Ulkopuolisten myyjien tuotteet vaihtelevat kausittain jonkin verran, mutta hyllystä löytyy aina mm. Makkolan luomutilan jauhot ja Sisustus Siennan käsintehdyt saippuat.

Tervetuloa tutustumaan tarjontaamme!

 
 
soinilan_P8038053_web.jpg
Lue lisää Soinilan Kuplajuomista &
Soinilan Omenamehusta & Soinilan Omenaglögistä

Soinilan Mehustamon mehuista jatkojalostamme Soinilan Omenamehun, Kuplajuomat ja Soinilan Omenaglögin. Hiilihapotettuja juomia valmistetaan myös yksityisille ja yritysasiakkaille.

Vähemmän onkin enemmän – makua ja terveyttä!

 

Soinilan juomat pohjautuvat aitoihin itsepuristettuihin mehuihin. Emme käytä valmistuksessa tiivisteitä tai aromiaineita. Ainoa "väriaine" on Mansikkakuplaan lisättävä mustaherukkamehu, koska muutoin mansikkamehu muuttuu valon vaikutuksesta vaaleanruskeaksi. Sokerimäärän pystymme vakioimaan raaka-aineina käytettävistä mehuista. Lisättyä sokeria emme käytä enempää, kuin on tarpeen. Kaikki muu makuun ja väriin liittyvä on peräisin aidosta Soinilassa puristetusta mehusta. Tavoitteenamme on kehittää prosessejamme niin, että säilöntäaineiden määrää voitaisiin vähentää tai niistä voitaisiin kokonaan luopua ja virittelyn alla on myös sokerin korvaaminen osittain omalla hunajallamme.

 

Soinilan Omenaglögi

 

Glögin osalta sokerin määrää on vähennetty muuttamalla mausteiden määrää ja suhteita. Keitämme itse mausteet yksitellen, jolloin maun säätäminen on mahdollista. Säilöntäaineista glögissä olemme luopuneet.

Honeycomb
Lue lisää Soinilan Hunajasta
Soinilan Hunaja

 

Soinilasta saa myös herkullista vanhan ajan vapaasti kiteytyvää monikukkahunajaa. Monet Soinilan hunajaa maistaneet ovat tykänneet sen mausta ja hankkineet sitä uudemmankin kerran. Maistapa sinäkin!

 

Omia mehiläispesiä Soinilassa on reilut kaksikymmentä ja hoitosopimuksella viisitoista lisää. Tällä hetkellä testaamme hunajan käyttöä juomiemme makeuttajana ja kun reseptiikka saadaan kuntoon, pystymme korvaamaan hunajalla osan juomien sokerista.

 

Valtaosa pesistä sijaitsee Soinilan pihapiirissä. Yhden mehiläistarhan asukit ovat hommissa puutarhatilalla, jossa ne hoitavat marjapensaiden ja hedelmäpuiden pölytyksen.

 

Pääasiassa mehiläisemme keräävät satonsa luonnon kukkivista kasveista: pajusta, voikukasta, omenoista, apilasta, vadelmasta, horsmasta, kanervasta ja monista muista luonnonkukista. Viljeltyjen kukkivien kasvien osuus on meilläpäin hyvin pieni.

Hunajatietoa

Hunaja on luonnon oma makeuttaja, joka on täysin aito luonnontuote – siihen ei lisätä mitään eikä siitä poisteta mitään, joten kaikki mehiläisten keräämä ravinto on siinä tallella. Erilaisten sokeriyhdisteiden lisäksi hunajassa on suojaravintoaineita, entsyymejä, hivenaineita ja vitamiineja. Hunajalla tiedetään olevan myös antibakteerisia ominaisuuksia. Hunajaa onkin perinteisesti käytetty mm. tulehdusten ja flunssan hoitoon sekä yskänlääkkeenä. Hunaja edistää haavojen ja palovammojen paranemista. Hunajaa voi käyttää myös kauneudenhoidossa esimerkiksi naamioina, kuorintoina tai rentouttavana ja ihoa puhdistavana saunahunajana.

Huomioithan, että hunajaa saa antaa vasta yli 1-vuotiaille. Yli vuoden ikäisille lapsille ja aikuisille hunajassa mahdollisesti esiintyvät Clostridium botulinum bakteerin itiöt ovat vaarattomia ja he voivat käyttää hunajaa makeutusaineena päivittäin. Myös raskaana oleva nainen tai imettävä äiti voi huoletta käyttää hunajaa, sillä mahdolliset itiöt eivät kulkeudu äidin tai äidinmaidon kautta lapseen.

Lähde: www.hunaja.net

 
soinilan_P9118934_web.jpg
Lue lisää Soinilan Mehustamosta & omenoista

Soinilan Mehustamo valmistaa kylmäpuristettuja mehuja hedelmistä ja marjoista. Tarjoamme palvelua sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Soinilan Mehustamo on avoinna vuoden ympäri tilauksesta.

 

Kylmäpuristusmenetelmä säästää vitamiinit sekä marjan todellisen, luonnollisen maun. Oman puutarhan- ja metsänantimien säilöminen talven ajaksi mehustuspalvelujen kautta tuo jokaiselle mahdollisuuden nauttia aidoista mauista pitkin talvea.

Itsepuristettua omenamehua käytämme raaka-aineena Omena Kuplajuomaan sekä Omenaglögiin. Parhaimman makuisista eristä teemme pastöroitua sellaisenaan juotavaa Soinilan Omenamehua.

Soinilan omenapuut

Soinilassa on omia omenapuita lähemmäs sata ja lisänä on muutamia kymmeniä pieniä päärynäpuita. Osa omenapuista on jo vanhoja, osa vasta parivuotiaita. Pääasiassa suosimme syys- ja talvilajikkeita, koska niiden mehupitoisuus on parempi, kesälajikkeet ehtivät usein ylikypsyä eivätkä anna enää mehua.

 

Omien omenapuidemme lisäksi hoidamme Kiihtelysvaarassa olevaa omenatarhaa, jossa on noin 300 omenapuuta. Omassa hoidossa olevien omenatarhojen lisäksi Rääkkylässä on kaksi ammattimaista omenatarhaa, joiden kanssa teemme yhteistyötä ja ostamme paljon omenoita myös yksityisiltä ihmisiltä, joilla ei ole käyttöä kaikille omille omenoilleen.

Omenien kesälajikkeita meillä on mm. Pirja, Huvitus ja Valkeakuulas ja syyslajikkeita mm. Keltakaneli, Punakaneli ja Ananaskaneli, Sariola, Maikki, Pekka, Turso, Åkerö ja Eppulainen. Joka lajikkeella on oma vivahteikas makunsa.

Omenatietoa

 

Kotimainen omena on terveellinen ja maukas herkku, mukavan hapokas ja raikas. Se sisältää mm. C-vitamiinia, B1-, B2- ja B6-vitamiineja sekä E-vitamiinia, kalsiumia, kaliumia, magneesiumia ja fosforia sekä kversetiini-nimistä flavonoidia. Eipä siis turhaan sanota, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Parhaimmillaan omena on kotimaisena ja kuorimattomana, sillä kuorikerros on omenan ravinteikkain osa. Myös suurin osa omenalle allergisista voi käyttää kotimaisia omenoita ja mehustus vähentää allergeenien määrää entisestään. Tiesitkös muuten, että jokainen suomalainen syö keskimäärin 17 kiloa omenoita vuodessa!

 
 • Soinilan facebook
 • Soinilan instagram

050 517 6540 • Markku Soininen

markku@soinilan.fi

0500 639 160 • Piia Soininen

piia@soinilan.fi

​www.soinilan.fi

www.tuliniekka.fi

© 2020 Soinilan Oy

Parkkilantie 120, 82200 Hammaslahti

Y-tunnus 2918617-9

Tietosuojaseloste

 • Soinilan facebook
 • Soinilan instagram