Tuotteemme

soinilan_puoti_lahjapakkaus_web.jpg
Lue lisää Soinilan Tilapuodista

Soinilan pikkuisesta Tilapuodista löytyy kattavasti omavalmisteiset tuotteemme eli Kuplajuomat, Omenamehu ja hunaja sekä Tuliniekan Isotuli, Pikkukelluva sekä pöytä-, pallo- ja antiikkikynttilät. Outlet-myymälässämme on esillä pääasiassa Tuliniekan tuotteita.

 

Ulkopuolisten myyjien tuotteet vaihtelevat kausittain jonkin verran, mutta hyllystä löytyy aina mm. Makkolan luomutilan jauhot ja Sisustus Siennan käsintehdyt saippuat.

Tervetuloa tutustumaan tarjontaamme!

 
 
soinilan_P8038053_web.jpg
Lue lisää Soinilan Kuplajuomista &
Soinilan Omenamehusta & Soinilan Omenaglögistä

Soinilan Mehustamon mehuista jatkojalostamme Soinilan Omenamehun, Kuplajuomat ja Soinilan Omenaglögin. Hiilihapotettuja juomia valmistetaan myös yksityisille ja yritysasiakkaille.

Vähemmän onkin enemmän – makua ja terveyttä!

 

Soinilan juomat pohjautuvat aitoihin itsepuristettuihin mehuihin. Emme käytä valmistuksessa tiivisteitä tai aromiaineita. Ainoa "väriaine" on Mansikkakuplaan lisättävä mustaherukkamehu, koska muutoin mansikkamehu muuttuu valon vaikutuksesta vaaleanruskeaksi. Sokerimäärän pystymme vakioimaan raaka-aineina käytettävistä mehuista. Lisättyä sokeria emme käytä enempää, kuin on tarpeen. Kaikki muu makuun ja väriin liittyvä on peräisin aidosta Soinilassa puristetusta mehusta. Tavoitteenamme on kehittää prosessejamme niin, että säilöntäaineiden määrää voitaisiin vähentää tai niistä voitaisiin kokonaan luopua ja virittelyn alla on myös sokerin korvaaminen osittain omalla hunajallamme.

 

Soinilan Omenaglögi

 

Glögin osalta sokerin määrää on vähennetty muuttamalla mausteiden määrää ja suhteita. Keitämme itse mausteet yksitellen, jolloin maun säätäminen on mahdollista. Säilöntäaineista glögissä olemme luopuneet.

Honeycomb
Lue lisää Soinilan Hunajasta
Soinilan Hunaja

 

Soinilasta saa myös herkullista vanhan ajan vapaasti kiteytyvää monikukkahunajaa. Monet Soinilan hunajaa maistaneet ovat tykänneet sen mausta ja hankkineet sitä uudemmankin kerran. Maistapa sinäkin!

 

Omia mehiläispesiä Soinilassa on reilut kaksikymmentä ja hoitosopimuksella viisitoista lisää. Tällä hetkellä testaamme hunajan käyttöä juomiemme makeuttajana ja kun reseptiikka saadaan kuntoon, pystymme korvaamaan hunajalla osan juomien sokerista.

 

Valtaosa pesistä sijaitsee Soinilan pihapiirissä. Yhden mehiläistarhan asukit ovat hommissa puutarhatilalla, jossa ne hoitavat marjapensaiden ja hedelmäpuiden pölytyksen.

 

Pääasiassa mehiläisemme keräävät satonsa luonnon kukkivista kasveista: pajusta, voikukasta, omenoista, apilasta, vadelmasta, horsmasta, kanervasta ja monista muista luonnonkukista. Viljeltyjen kukkivien kasvien osuus on meilläpäin hyvin pieni.

Hunajatietoa

Hunaja on luonnon oma makeuttaja, joka on täysin aito luonnontuote – siihen ei lisätä mitään eikä siitä poisteta mitään, joten kaikki mehiläisten keräämä ravinto on siinä tallella. Erilaisten sokeriyhdisteiden lisäksi hunajassa on suojaravintoaineita, entsyymejä, hivenaineita ja vitamiineja. Hunajalla tiedetään olevan myös antibakteerisia ominaisuuksia. Hunajaa onkin perinteisesti käytetty mm. tulehdusten ja flunssan hoitoon sekä yskänlääkkeenä. Hunaja edistää haavojen ja palovammojen paranemista. Hunajaa voi käyttää myös kauneudenhoidossa esimerkiksi naamioina, kuorintoina tai rentouttavana ja ihoa puhdistavana saunahunajana.

Huomioithan, että hunajaa saa antaa vasta yli 1-vuotiaille. Yli vuoden ikäisille lapsille ja aikuisille hunajassa mahdollisesti esiintyvät Clostridium botulinum bakteerin itiöt ovat vaarattomia ja he voivat käyttää hunajaa makeutusaineena päivittäin. Myös raskaana oleva nainen tai imettävä äiti voi huoletta käyttää hunajaa, sillä mahdolliset itiöt eivät kulkeudu äidin tai äidinmaidon kautta lapseen.

Lähde: www.hunaja.net

 
soinilan_P9118934_web.jpg
Lue lisää Soinilan Mehustamosta & omenoista

Soinilan Mehustamo valmistaa kylmäpuristettuja mehuja hedelmistä ja marjoista. Tarjoamme palvelua sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Soinilan Mehustamo on avoinna vuoden ympäri tilauksesta.

 

Kylmäpuristusmenetelmä säästää vitamiinit sekä marjan todellisen, luonnollisen maun. Oman puutarhan- ja metsänantimien säilöminen talven ajaksi mehustuspalvelujen kautta tuo jokaiselle mahdollisuuden nauttia aidoista mauista pitkin talvea.

Itsepuristettua omenamehua käytämme raaka-aineena Omena Kuplajuomaan sekä Omenaglögiin. Parhaimman makuisista eristä teemme pastöroitua sellaisenaan juotavaa Soinilan Omenamehua.

Soinilan omenapuut

Soinilassa on omia omenapuita lähemmäs sata ja lisänä on muutamia kymmeniä pieniä päärynäpuita. Osa omenapuista on jo vanhoja, osa vasta parivuotiaita. Pääasiassa suosimme syys- ja talvilajikkeita, koska niiden mehupitoisuus on parempi, kesälajikkeet ehtivät usein ylikypsyä eivätkä anna enää mehua.

 

Omien omenapuidemme lisäksi hoidamme Kiihtelysvaarassa olevaa omenatarhaa, jossa on noin 300 omenapuuta. Omassa hoidossa olevien omenatarhojen lisäksi Rääkkylässä on kaksi ammattimaista omenatarhaa, joiden kanssa teemme yhteistyötä ja ostamme paljon omenoita myös yksityisiltä ihmisiltä, joilla ei ole käyttöä kaikille omille omenoilleen.

Omenien kesälajikkeita meillä on mm. Pirja, Huvitus ja Valkeakuulas ja syyslajikkeita mm. Keltakaneli, Punakaneli ja Ananaskaneli, Sariola, Maikki, Pekka, Turso, Åkerö ja Eppulainen. Joka lajikkeella on oma vivahteikas makunsa.

Omenatietoa

 

Kotimainen omena on terveellinen ja maukas herkku, mukavan hapokas ja raikas. Se sisältää mm. C-vitamiinia, B1-, B2- ja B6-vitamiineja sekä E-vitamiinia, kalsiumia, kaliumia, magneesiumia ja fosforia sekä kversetiini-nimistä flavonoidia. Eipä siis turhaan sanota, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Parhaimmillaan omena on kotimaisena ja kuorimattomana, sillä kuorikerros on omenan ravinteikkain osa. Myös suurin osa omenalle allergisista voi käyttää kotimaisia omenoita ja mehustus vähentää allergeenien määrää entisestään. Tiesitkös muuten, että jokainen suomalainen syö keskimäärin 17 kiloa omenoita vuodessa!

 
  • Soinilan facebook
  • Soinilan instagram