top of page

Soinilan Mehustamo, Hammaslahti, Joensuu

Soinilan Mehustamo valmistaa kylmäpuristettuja mehuja omenoista ja marjoista.
Tarjoamme palvelua sekä yksityis- että yritysasiakkaille.
 
Kylmäpuristusmenetelmä säästää vitamiinit sekä marjan todellisen, luonnollisen maun.
Mehun saantoprosentti hedelmistä ja marjoista on erittäin hyvä.
Menetelmällä saadaan enemmän mehua kuin höyrystämällä.
Kylmäpuristetussa mehussa on ainoastaan marjan omaa mehua eikä yhtään höyrystynyttä vettä.
Pienin mehustuserä marjoilla on 30 kg (noin 60 litraa), omenia riittää vähempikin. 
Emme mehusta kivellisiä hedelmiä.
Lue alta ohjeet ja tarkemmat tiedot.
soinilan_P9118983_levea.jpg

Omenoiden ja päärynöiden mehustus Joensuussa

 

Omena- ja hedelmämehut

Toimimme omenan kanssa pääasiassa tuonti-vienti -systeemillä. Soita ja sovi itsellesi sopiva tuontipäivä. Mehun valmistumisaika on noin 2 vuorokautta. Ilmoitamme, kun mehut ovat noudettavissa.

 

Mehustukseen tuotavien omenoiden on hyvä olla poimittu puolikypsinä, jolloin niistä irtoaa enemmän mehua. Tyypillinen mehumäärä puolikypsistä omenoista on 0,5–0,7 litraa/kg, ylikypsästä vähemmän. Jos omenoita joutuu säilyttämään useampia päiviä ennen mehustusta säilytä omenat ilmavasti vaikkapa reikäkorissa. Muovipussit eivät sovellu säilytykseen. Multaiset omenat pitää huuhtoa. Tuo omenat kokonaisina, mustelmat ja kolhut eivät haittaa.

 

Omenien ja hedelmien mehustus

Omenat punnitaan, lajitellaan, pestään ja murskataan. Käytämme nykyaikaista ja nopeaa hihnapuristinta, joka puristaa omenakilosta 50-70% mehua, riippuen lajikkeesta ja omenan kypsyydestä. Mehun voi ottaa joko tuoreena tai pastöroituna. Tuoremehu tulee juoda muutaman päivän kuluessa tai pakastaa. Pastöroituna mehu säilyy avaamattomana noin vuoden.

 

Mehu pakataan ekologisiin ja hygienisiin hanapakkauksiin. Hanapakkaus sisältää kolmelitraisen sisäpussin sekä kahvallisen suojalaatikon. Pusseihin muodostuva tyhjiö edistää mehun säilyvyyttä. Pastöroitu mehu säilyy huoneenlämmössä noin vuoden ja avattuna viileässä noin neljä viikkoa. Myös tuoremehun voi pakata hanapakkauksiin, koska pussi kestää jäädyttämisen. Jos haluat säilöä mehun omiin astioihisi, sinun tulee varata mehustamoaika ja tuoda riittävä määrä astioita mukanasi. Asiakas vastaa itse hänen omiin astioihinsa säilötyn mehun säilyvyydestä. Kellarisäilytyksessä huomioi, että hiiret eivät pääse puremaan pussiin reikää. Puristusjätteen voi jättää meille hävitettäväksi tai halutessaan ottaa mukaan. Isommat erät erillisen hinnaston mukaisesti. Kysy lisää!

 

 

Marjojen mehustus

 

Marjamehut

Herukat, puolukka, mustikka, mansikka, vadelma, pihlajanmarja, tyrni, karpalo, saskatoon... Toimimme marjojen kanssa tuonti-vienti -systeemillä. Soita ja sovi itsellesi sopiva tuontipäivä. Mehun valmistumisaika on noin 2 vuorokautta. Ilmoitamme tekstiviestillä, kun mehut on noudettavissa. Tuo marjat tuoreena tai pakastettuna mehustettavaksi. Marja säilyy ainoastaan 2–3 päivää tuoreena ilman pakastusta.

 

Marjamehujen mehustus

Marjat punnitaan, pienin mehustettava erä on 30 kg. Marjat murskataan, lämmitetään ja lisätään entsyymi, mikä irrottaa marjoista mehun hajottamalla pektiinin. Tämän jälkeen marjat mehustetaan. Mehuun lisätään sokeri ja säilöntäaine asiakkaan toiveen mukaan. Mehu pastöroidaan 83-85 °C ja pakataan. Pakkaukset huuhdellaan ja siirretään jäähtymään. Säilytys alle + 8°C.

Pakkaukset

Pakkaamme sekä marja- että omenamehut pääsääntöiseti 3 litran hanapusseihin. Hanapakkauspussi on helppo sekä hygieeninen pakkaustapa! Säilyy avaamattomana huoneenlämmössä noin yhden vuoden. Säilyy avattuna viileässä noin neljä viikkoa. Pussin käyttö on helppoa ja siinä on monia hyviä puolia verrattuna esimerkiksi lasipulloon. Pussi on luja ja kestää käsittelyä, se on kevyt ja vie vähän tilaa. Tyhjän pussin voi viedä muovinkeräykseen. Pussin voi myös pakastaa (huomioi täyttömäärä, neste turpoaa jäätyessään). Saatavana sopimuksen mukaan myös 1 litran muovipulloja ja 3 litran muovikanistereita.

Hinnat

  • Mehupuristus omenoista (ei pastörointia) 1€/tuotu omenakilo

  • Mehupuristus omenoista pastörointuna 1,50€/ tuotu omenakilo

  • Marjojen mehustus 2,5€/ tuotu marjakilo

  • 1l muovipullo 0,90€

  • 3l Kanisteri 2.10€

  • 3l Bag in Box pussi 1.40€

  • 3l Bag in Box pahvi 1.60€

soinilan_mehpakkaus_bag.webp
  • Soinilan facebook
  • Soinilan instagram
bottom of page