top of page
soinilan_Koti3.jpg

Soinilan tilan tarina

Soinilan toiminta-ajatuksena on tarjota kaikille astetta parempaa.

Niitä luonnon aitoja makuja ja iloja, mitkä on jo usein unohdettu.

 

Pienesti parasta, ihan luvattoman hyvää

on motto, millä haluamme tätä yritystä johtaa ja

tuoda omalla työllämme lisäarvoa, iloa ja makua jokaisen elämään.

Soinilan tila on ollut suvulla 1840-luvulta. Olemme Markku ja Piia Soininen, Soinilan tilan nykyinen isäntäpari. Perheeseemme kuuluu vanhempien lisäksi 6 lasta, kissoja, kanoja ja hevonen. Iloksemme saamme muutaman kerran kuussa myös tukiperheen lapsia, jotka rikastuttavat päiviämme kovasti. Isovanhemmat asuvat vain kivenheiton päässä, joten heidätkin pihapiirissä monesti kohtaa. Soinilan pihapiirissä onkin aina vilskettä ja vilinää – kaikki voi olla vähän viksin vonksin tai ainakin heikun keikun, mutta kuitenkin kasassa, elo ja ilo ylimmillään. Joten kun saavut Soinilaan, voi vastassa olla yllätyksiä, joita vain lapset voivat keksiä.

 

Ajava voimamme kaikessa on lämminhenkinen ja loistava palvelu – haluamme tarjota aina pienesti parasta, ihan luvattoman hyvää! Tahdomme tarjota asiakkaillemme mukavan ja leppoisan maatilan tunnelman. Vanhempien tehdessä ostoksia Soinilan Tilapuodissa tai asioidessa Soinilan Mehustamossa voivat lapset kirmailla pihapiirissä. Tai istahtaa vaikka Soinilan Kuplajuoman nautintaan aitan rappusille. Pihapiirin eläimiä on myös mukava seurata ja rapsutella. Soinilassa on viisi kissaa: Elmeri, Laikku, Mirri ja Tähti  sekä viidentenä tyttäremme kissa Rico. 23-vuotiaalla suomenhevosellamme Liljalla on taustaa mm. lapsiterapiatyöstä. Lilja asustaa kesät Soinilassa ja talvisydämen Tikun Puuhevosen tallilla.  

Liljalla on seurana aina joku toinen hevonen, useasti Taika-poni. Erirotuisia kanoja on vaihteleva määrä ja niiden komentajana toimii nykyään kukko Pynnönen.

Soinila kuuluu ja on aina kuulunut saumattomasti yhteen yritystoiminan kanssa. Niin myös nyt, vaikka tuotantomuoto on muuttunut. Soinilan Oy on perheyritys, joka on perustettu jatkamaan perinteikkään Soinilan tilan toimintaa maidontuotannosta luopumisen jälkeen. Soinilan Oy toimii Soinilan maatilan entisessä tuotantorakennuksessa, kun pari vuotta tyhjillään ollut navettahalli kaipasi sisälleen uutta elämää ja siitä se ajatus sitten lähti. Yhdestä isosta tuli monta pientä. Pistettiin munat niinsanotusti useampaan koriin ja siitä syntyi Soinilan Oy.

Parvessa pienikin pärjää!

 

Olemme mukana myös Porukassa. Porukan sivusto on tulos useamman pientoimijan yhteisestä unelmasta ja tavoitteesta luoda näkyvä, matalan kynnyksen markkinapaikka omille ja muiden tuotteille. Porukan toiminta-ajatus nojaa yhteisöllisyyteen ja kestäviin arvoihin. Meille on tärkeää tehdä yhteistyötä muiden pienyrittäjien kanssa ja kannustaa kaikkia omien vahvuuksien hyödyntämiseen. Alustatalousliiketoiminta on mahdollista jokaiselle ja Porukan palvelujen kautta voit kustannustehokkaasti saada omille tuotteillesi ja palveluillesi näkyvyyttä, sekä sitä kautta ponnahduslaudan vaikkapa kokonaan uuteen yritystoimintaan. Lue lisää Porukasta.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan meihin!

  • Soinilan facebook
  • Soinilan instagram
bottom of page