top of page

Soinilan Hunaja

Soinilasta saa myös herkullista vanhan ajan vapaasti kiteytyvää monikukkahunajaa. Monet Soinilan hunajaa maistaneet ovat tykänneet sen mausta ja hankkineet sitä uudemmankin kerran. Maistapa sinäkin!

 

Omia mehiläispesiä Soinilassa on kymmenkunta. Käytämme hunajaa Omena-Hunaja Kuohuvan makeuttajana.

 

Pääasiassa mehiläisemme keräävät satonsa luonnon kukkivista kasveista: pajusta, voikukasta, omenoista, apilasta, vadelmasta, horsmasta, kanervasta ja monista muista luonnonkukista. Viljeltyjen kukkivien kasvien osuus on meilläpäin hyvin pieni.

Hunajatietoa

Hunaja on luonnon oma makeuttaja, joka on täysin aito luonnontuote – siihen ei lisätä mitään eikä siitä poisteta mitään, joten kaikki mehiläisten keräämä ravinto on siinä tallella. Erilaisten sokeriyhdisteiden lisäksi hunajassa on suojaravintoaineita, entsyymejä, hivenaineita ja vitamiineja. Hunajalla tiedetään olevan myös antibakteerisia ominaisuuksia. Hunajaa onkin perinteisesti käytetty mm. tulehdusten ja flunssan hoitoon sekä yskänlääkkeenä. Hunaja edistää haavojen ja palovammojen paranemista. Hunajaa voi käyttää myös kauneudenhoidossa esimerkiksi naamioina, kuorintoina tai rentouttavana ja ihoa puhdistavana saunahunajana.

Huomioithan, että hunajaa saa antaa vasta yli 1-vuotiaille. Yli vuoden ikäisille lapsille ja aikuisille hunajassa mahdollisesti esiintyvät Clostridium botulinum bakteerin itiöt ovat vaarattomia ja he voivat käyttää hunajaa makeutusaineena päivittäin. Myös raskaana oleva nainen tai imettävä äiti voi huoletta käyttää hunajaa, sillä mahdolliset itiöt eivät kulkeudu äidin tai äidinmaidon kautta lapseen.

Lähde: www.hunaja.net

Honeycomb
  • Soinilan facebook
  • Soinilan instagram
bottom of page